Att vara ledare i SIF

Att vara tränare och ledare i Skattkärr

1. Följa Sif:s röda tråd genom hela ungdomssidan

1. Gå kurser som Sif anordnar, bla tränarstegen

1. Vara lyhörd inför förening, spelare, utbildningsansvarig, och övriga ledare i Sif.

1. Genomföra träningar i positiv anda(inför spelare) även om ni är missnöjda med träningsplan el. utrymme(ta detta med ansvar).

1. Vara ett föredöme på träning och match. Visa sportslighet vid både vinst och förlust.

1. Ha ett ansvar som vuxen att sköta trappstegen på ett för föreningens uppsatt mål och inte bara se till ”ditt” lag. Trappstegen är till för våra spelare och inte för tränarna.

1. Spelare skall stimuleras att träna och spela med äldre spelare (om spelaren själv vill).

1. Diskutera fram bästa utbildningen för dina spelare med utbildningsansvarig.

1. Endast seniorlagen har krav på att vinna, både DAM och HERR. Alla andra lag skall utbildas och utvecklas som fotbollsspelare och bra lagkamrater, med undantag för Lilla VM och DM där bästa laget får representera klubben.

Uppdaterad: 17 APR 2010 17:38 Skribent: Anette Stjärnkvist Lönnberg