Alkohol & drogpolicy

• Droger accepteras under inga omständigheter inom Skattkärrs IF. Med droger menas dopingpreparat och narkotika.
  • Klubben skall med stort engagemang arbeta mot det destruktiva som droger, alkohol och tobak innebär.

Regler

• Droger och alkoholhaltiga drycker får ej nyttjas eller medföras till träningar, träningsläger, matcher eller liknande.
  • Om spelare, ledare, funktionär inom klubben uppträder drog eller alkoholpåverkad i samband med träning, träningsläger, match eller liknande skall han/hon lämna arenan, lokalen eller dylikt omedelbart. Om personen är under 18 år skall förälder kontaktas.
  • Spelare/ledare/funktionär under 18 år bör ej nyttja eller medföra tobak till träningar, träningsläger, matcher eller liknande.
  • Rökning i samband med träningar, träningsläger, matcher eller liknande där tredje person påverkas accepteras inte.
  • Vid representatio,sponsoraktiviteter och fester.Andvänds alkohol, skall det ske med måtta.n

Ingen uppträder berusad. Är det ungdomar med, då är vi extra restrektiva.

Tränarnas/Ledarnas roll

• Att aldrig prata positivt om droger, alkohol och tobak.
  • Att vara ett bra exempel både vid och utanför fotbollsplanen.
  • Att inte uppmuntra till att fira segrar eller dränka förluster med hjälp av alkohol.
  • Vi rekommenderar att ledare inte använder snus i samband med träningar, träningsläger, matcher eller liknande.
  • Att agera direkt då problem uppstår.
  • Att vara ledare året om, inte bara under säsongen.
  • Att vara lyhörd (inga skygglappar på).
  • Att informera varandra.
  • Att samarbeta med föräldrar och även uppmana dessa att följa denna drogpolicy.
  • Att vara beredd att vidta åtgärder för att nå klubbens mål med drogpolicyn.

Handlingsplan

• Kontinuerlig information om drogers negativa inverkan och poängtera detta speciellt inför riskhelger så som Valborgsmässoafton, Lucia, skolavslutningar, midsommar och liknande stora arrangemang som lockar ungdomar.
  • Att verka för ett gemensamt synsätt, samt tala och agera efter samma motto genom att ha minst en större temakväll vartannat år för ledare som handlar om drogers negativa effekter.
  • Ha en temakväll per år för både spelare och ledare i de lag där spelarna är 14 år.

• Bjuda in externa föreläsare under temakvällar som talar om drogers, alkohols och tobaks negativa effekter.
  • Informera om policyn på hemsidan och vid ledarträffar
  • Informera om drogpolicyn både internt och externt

Vid regelbrott mot denna policy tas detta som ett disciplinärende i respektive sektion. Vid behov kan ärendet tas i huvudstyrelsen.

DROGER OCH IDROTT HÖR INTE IHOP

Uppdaterad: 2012-05-17 12:28