Nyheter från DF

Som en del i idrottsrörelsens arbete för en bättre och tryggare idrott för barn och unga öppnar Bris idag en ny telefonlinje som riktar sig till ledare och tränare inom idrottsrörelsen.

Utbildning på webben ger första inblick i tränarrollen.

Anders Olsson är en simmare med funktionsnedsättning, bosatt i Hagfors. Han är flerfaldig guldmedaljör i Paralympiska spelen och också innehavare av flertalet världsrekord

Det senaste inom träningslära och föreningskunskap, kryddat med föreläsarprofiler. Så lyder framgångsreceptet för värmländska idrottens stora utbildningsevent, SISU-helgen 2017.

Idrottsföreningarna i Värmland har gjort många insatser för att integrera och skapa aktiviteter för nyanlända. Det visar Värmlandsidrottens sammanställning av integrationsprojekt under 2016.

Fler idrottsföreningar än någonsin tidigare gick med i Pridetåget i Karlstad.

Totalt 2,7 ton sportutrustning skänktes till Fritidsbanken i Värmland under förra helgens stora insamling. – Det är helt fantastiskt, tack Värmland, säger Henric Byström, varumärkes- och kommunikationsansvarig på Fritidsbanken.

21–22 oktober är det dags igen för vår stora utbildningshelg!

Värmlandsidrotten välkomnar två nya medarbetare.

Hör distriktsidrottschef Per Dalebjers tankar om värmländsk idrott i senaste avsnittet av podden ”Idrott och politik”.

Gå med i Pridetåget

(2017-08-29 14:35)
Idrottsvärmland lystra! Vi behöver bli fler. Fler som tar ställning för att värmländsk idrott är öppen för alla.

​Under de senaste nio månaderna har många haft synpunkter på de domar som fallit mot Therese Johaug efter det att man funnit spår av en anabol steroid i hennes urin.

Ansökan om statligt lokalt aktivitetsstöd för aktiviteter bedrivna under våren 2017 ska vara inskickad senast den 25 augusti.

Ett nytt samlingsnamn och en kompletterande ny gemensam logo. Det är resultatet när distriktsförbundet och utbildningsorganisationen samlas under namnet Värmlandsidrotten.